készítette: Albert Dorottya

ÚJ MŰSORSTRUKTÚRÁVAL VÁRJA VENDÉGEIT A BAKELIT MULTI ART CENTER A 2016/2017-ES ÉVADBAN

Fordulatos új évad, friss programsorozatok és nemzetköziség – Bakelit Multi Art Center, Soroksári út 164.

Szeptember 12-én az új évad első napján a közönség máris közelebb kerülhet az előadóművészethez a Bakelit Multi Art Centerben: a dán Ida-Elisabeth Larsen és Marie-Louise Stentebjerg two-women-machine-show című projektjének nyílt próbája pezsdíti fel az új évadot. Az L1 danceFEST 2016 keretében az előadás 21-én ismét színpadra kerül további munkabemutatókkal egybekötve.

Itt lesz velünk Ruri Mito Japánból 

[ízelítő Ruri Mito To Belong című előadásából:]

Martin Pisani Franciaországból / Francesca Foscarini Olaszországból

[részlet Francesca Foscarini egyik korábbi előadásából]

Szente Borbála (H/D) és Beto Rea a Suspension című bemutatójával, valamint Berger Gyula, a Zéró Balett és az L1 Független Táncművészek Társulásának az alapítója.

Szeptember közepétől minden kedden táncelőadásokkal várjuk az érdeklődőket. A sorozatot Babits Jónás könyvének adaptációjával nyitjuk a Pro Progressione-Kriptonit előadásában. Szitás Balázs, a darab rendezőjének szavai bevezetnek minket az előadás világába: “Volt ott egy 8-9 fős olasz társaság, akik evés közben egyfolytában nyomkodták a telefonjaikat, iPadjüket, szelfiztek a hamburgereikkel, néha megmutatták a fotóikat egymásnak, hamis mosolyt villantottak és aztán mindenki nyomogatta tovább a saját gépét. Az jutott eszembe, mennyire nem figyelünk egymásra, mintha senki nem lenne körülöttünk, és közben kiáltozunk azért, hogy magányosak vagyunk. Arra gondoltam, ez épp olyan, mint a cet gyomra a Jónás könyvében.”

A helyzet nem szokatlan, a művészi adaptáció okozta élményről azonban valószínűleg ugyanez nem mondható el. A sorozat további állomásában a Gödöllői Táncszínház összművészeti előadásával, Horváth Zita és Túri Lajos duettjével és még sok más nagyszerű produkcióval várjuk az érdeklődőket.

_KNI8679

Október elején újra otthont adunk a már hagyományossá váló Urban Jam nemzetközi táncfesztiválnak. 2009 óta Budapesten kerül megrendezésre az ausztriai, szlovákiai, csehországi, romániai és még sok ország táncosait ide vonzó esemény. A párbajokon komoly szakmai múlttal rendelkező, nemzetközileg elismert táncosok zsűriznek, tartanak előadásokat, illetve workshopokat.

 

Minden második csütörtökön hétről hétre váltakozva színházi előadásokkal, illetve koncertekkel várjuk a közönséget. Hivatásos színészi társulatok mellett amatőr csoportok is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra – újra vendégünk lesz a Globart Társulat, a Béta Társulat, és még sokan mások. A koncerteken pedig különböző zenei stílust képviselő – funk, jazz, soul,stb. – együtteseket hallhatunk élőben. 

_KNI1897
lobart: Bohócok
_KNI8119
Béta Társulat: Homburg hercege

 

 

A nemzetközi vonalat folytatva, a Bakelit M. A. C. csapata újra részt vesz az október 27-30-a között 82. alkalommal megrendezett Trans Europe Halles nemzetközi találkozón Veronában. A meeting célja az új kapcsolatok kiépítése, egy működőképes – tapasztalatcserén alapuló – hálózat fenntartása, a kulturális intézményrendszerek továbbfejlesztése.

Bakelit-50                                                                                                                                                                          Fotó: Kővágó Nagy Imre

Összművészeti központként a Bakelit havi rendszerességgel kiállításokat szervez. Az őszi tobzódást Kővágó Nagy Imre táncképek, fényjátékok, színhatások ihlette festménykiállítása nyitja október 7-én

[felvétel KNI 2010-es kiállításmegnyitójáról]

 

November közepén a Be SpectACTive! Európai uniós projektjének új állomása érkezik a Bakelit M. A. C.-be. Ezúttal az olasz CK Teatro+Oniride és a belga Michael de Cock érkezik rezidenciára a Walking on the Moon, illetve a Kamyone című színházi performanszával.  Alakítsuk együtt a színházat!

2016 decemberében a Bakelit M. A. C. újra megszervezi az immár III. Berlini Magyar Kortárs Táncfesztivált a DOCK11 Stúdióban. Az idei fesztiválra Fehér Ferenc Helló, Zombi! 

Radioballet A szerelem természete,

Timothy and the Things Anyádék rajtam keresnek című előadások

és az L1 előadásválogatása jutott ki: http://www.l1.hu.

További információkkal, facebook eseményekkel, hírekkel hamarosan jelentkezünk. Addig is ajánljuk figyelmébe a Bakelit M. A. C. folyamatosan frissülő weboldalát, facebookját és blogját. Találkozzunk ősszel – hamarosan! Kívánunk kellemes és élménydús nyárvéget!

Reklámok